zondag 16 september 2012

Vakantie,King George en de rest.

Zo na een weekje vakantie de draad weer opgepakt.
Mijn King George blokken zijn af voor zaterdag. Helaas kan ik er niet bij zijn.


Cathelijn heeft deze quilt in het V&A museum gezien en raakte zo geinspireerd. De blokjes heeft ze uitgetekend op 15 cm. Je krijgt 15 patronen en daarmee kan je de quilt zo groot maken als jezelf wilt.
Aan het eind van de cursus kwam ze met een idee en we zeiden ja willen wij ook........ dus komt er nog een vervolg, maar daar later meer over.

Nu pak ik deze weer op,want die moet af!!!!!!!!!!!!!!

Voor wie nog zin heeft in een stukje geschiedenis over de King George quilt staat hieronder nog wat  te zien en te lezen.

George Willem Frederik,bekend als King George III, regeerde langer dan alle vorige Britse monarchen. Eerst als koning van Engeland en Ierland, en later als koning van het Verenigd Koninkrijk. Hij werd gekroond in 1760, op de leeftijd van 22, na de plotselinge dood van zijn vader, koning George II. In 1761 trouwde hij met prinses Charlotte in St. James's Palace. Hoewel ze elkaar voor het eerst op hun trouwdag zagen, bleek het een ware liefdes match, zij hadden 15 kinderen.
King George's bewind was beladen met verschillende militaire veldslagen, misschien wel de meest bekende daarvan was de Revolutionaire Oorlog. In latere jaren, leed hij aan psychische aandoeningen. Door deze  omstandigheden werd koning George III vaak "de Mad King" of de "King Who Lost Amerika" genoemd.

Circa1805, is in Engeland, deze quilt gemaakt om de militaire gebeurtenissen te herdenken. Het bestaat uit cirkels van gedrukte en effen katoen, met verschillende ontwerpen in hun centra, gevestigd in een witte achtergrond. Het heeft een medaillon centrum, en 40 ronde scènes rond de grens. De andere blokjes zijn ongeveer 6cm.
De quilt verblijft nu in het V&A Museum in Londen.


Het centrale medaillon is zowel geknutseld en geborduurd, en beeldt koning George herziening van zijn troepen in Hyde Park uit, op zijn verjaardag juni 4,1799. Het kan later zijn toegevoegd, omdat het dwars door een aantal van de cirkels gaat.
De maakster van deze quilt is onbekend, maar men vermoed dat ze in de omgeving van de Koning heeft geleefd, een officiersvrouw? In ieder geval had ze beschikking over (betere) materialen. Overduidelijk dat ze zeer creatief was en beschikte over humor. Zo heeft ze zichzelf in afbeeldingen van de rand verwerkt.

En wil je nog meer zien over deze quilt in het V&A museum kijk maar hier.

5 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een mooie blokken en wat goed dat je hem nu zover afhebt. Bedankt voor alle informatie, erg leuk om dit te lezen.

Marga (MarPie) zei

Je blokken komen wel heel mooi te hun recht op die achter grondstof (grijs)
Heb de kleine blokjes in de winkel gezien, mooi hoor.

Groetjes,
Marga♥

Ageeth Dorsman zei

Mooi worden je King George cirkels! En
wat leuk, het stukje over de geschie-
denis van deze quilt, super om dit te
lezen. En ik heb ook even de link aan-
geklikt naar de Sampler: ik ben daar
nog nooit geweest,
maar wat hebben ze daar leuke cursus-
sen... zo jammer, dat het zo ver bij
mij vandaan is.
Groetjes van Ageeth

Annemarie zei

Mooie blokken! Leuk om de informatie over de King George quilt te lezen. Prachtige quiltwinkel is de Sampler, ik ben er nog nooit geweest. Leuke workshops geven ze, jammer genoeg wel een beetje ver voor mij. Groetjes, Annemarie

Jane in Wales zei

O wat mooi!!! Sommige doen me denken aan die ouderwetse knikkers, die er soms ook zo ingewikkeld uitzagen.
Prachtige kleuren!
groetjes
Jane